Word-UDF-Dönüştürücü Nedir ?

Microsoft Office Word Nedir?

Microsoft Word, Microsoft Office yazılım grubunun içerisinde yer alan bir kelime-işlem programı olup, isminden de anlaşılacağı üzere Microsoft tarafından geliştirilmiştir. Windows işletim sistemi kullanılmak üzere geliştirilen Microsoft Word yazılımı, günümüzde Macintosh işletim sistemlerinde de çalışmaktadır. Bilgisayarda yazı yazma, yazıların sayfa ayarlarının yapma, yazılara resim, şekil, tablo, desen gibi nesne ekleme ve hazırlanan yazıların kağıda dökülmesi gibi işlemleri Microsoft Word yazılımı sayesinde kolaylıkla yapabilir, yazdığınız yazıları farklı şekillerde renklendirebilir ve farklı boyutta yazabilirsiniz. Microsoft Office Word yazılımı istenildiği takdirde yazdıklarınızı pratik bir şekilde başka şablon veya yazı karakterine çevirme imkanınıda sizlere sunmaktadır. Word programında yazdığınız metinleri yazım denetimi ile kontrol edebilir hatalı sözcükleri pratik bir şekilde düzeltebilirsiniz.

Kelime-işlem görevini üstlenen dünyada çok fazla yazılım olsa da bir çok fonksiyonunun bulunması ve pratik bir şekilde kullanımından dolayı en çok Microsoft Office Word yazılımı kullanılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Microsoft Office paketi ile isterseniz Word programını tek başına da kurabilirsiniz dilerseniz diğer office yazılımları ile birliktede kurabilirsiniz.

Word – UDF Dönüşüm Aracı Nedir ?

Ülkemizde ki yargı birimleri ile bağlı birim ve kuruluşları tarafından kullanılan UYAP Bilişim Sistemine entegre şekilde çalışması amacıyla tasarlanan UYAP Döküman Editörü dosya formatı olarak UDF formatını kullanmaktadır. Günümüzde mahkelemelerde, savcılıklarda ve avukatlar tarafından da sıkça kullanılmakta olan UDF formatı, açılım olarak UYAP Doküman Format olarak bilinmektedir. Ülkemizin her yerinde bulunan yargı birimleri ile bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından sıklıkla tercih edilen UDF formatı UYAP sistemine özel olarak geliştirildiğinden udf formatları sadece kendi metin editörü olan UYAP Doküman Editörü ile uyumlu çalışmaktadır.

Microsoft Office Word yada Microsoft WordPad gibi yazılım ile oluşturulan belgeleri UYAP Doküman Editörüne aktarmak ve udf formatında kullanmak istediğinizde oluşturmuş olduğunuz belgenin yapısının bozulduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni UYAP Doküman Editörü’nün çalışma prensibinin diğer metin editörü yazılımlarından farklı olmasıdır.

Bu kapsamda Microsoft Office Word-UDF Dönüştürücü aracı sayesinde Word dosyalarınızı yapısı bozulmadan UDF formatına dönüştürebilir ve UYAP sisteminde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Word - UDF Dönüştürme Aracına yönlendirilmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.


https://udfdonustur.com/UDF-Donusturucu

https://udfdonustur.com/UDF-Donusturucu/Word-UDF