UDF Dönüştürücü Nedir ?

UDF Nedir ?

UDF bir dosya formatı olup, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi(UYAP) ile entegre bir şekilde çalışması amacıyla tasarlanan UYAP Döküman Editörü yazılımı tarafından kullanılmaktadır. UYAP sistemi tarafından kullanılan UDF formatı, CD ve DVD sürüleri tarafından kullanılan “Universal Disk Format” olarak bilinen UDF formatı ile karıştırılmamalıdır. UYAP Bilişim Sistemi tarafından kullanılan UDF formatının açılımı “UYAP Döküman Format” olup, UYAP Bilişim sistemi ile entegre şekilde çalışmak üzere, özel olarak tasarlanmış metin editörü olan UYAP Döküman Editörü tarafından kullanılmaktadır.

Udf Dosya Formatının Özellikleri

UDF formatında oluşturulan bir dosya, Uyap Döküman Editörü içerisindeki bulunan doküman sayfalarına ilişkin kullanıcı tarafından belirlenen yada varsayılan olarak oluşturulan tüm özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Belgenin içerisinde bulunan metinler, bu metinlere ait biçimlendirme özellikleri(altı çizili, üstü çizili kalın vb.), çalışma sayfasına ait özellikler(kenar boşlukları, tab boşluğu boyutu vb.) ve udf dosyası üzerinde kullanılan e-imza ile bilgiler UDF dosyası içerisine kaydedilebilmektedir. Bu aşamada UDF uzantısına sahip bir dosyayı UYAP sistemine aktardığınızda dökümanınıza ait tüm biçimlendirme olduğu gibi aktarılır. Aynı zamanda UYAP Döküman Editörü’nün UYAP Bilişim Sistemi ile entegre çalışması sayesinde UDF dosyaları şablon olarak kullanılabilir, parametreler yerleştirerek özelleştirilmiş olan şablonlar UYAP sistemine yüklenebilir ve UYAP Bilişim sisteminden talep edilen bilgiler ile UDF belgesi içerisine yerleştirilen bu özel parametreler değiştirilerek hızlı bir şekilde döküman oluşturulabilmektedir. UDF dosyası içerisinde kullanılan parametreler ile birliktede kaydedilebilmektedir.

UDF Dönüştürücü Nedir ?

UYAP Döküman Editörü her ne kadar kendisine has özellikleri bünyesinde barındırsada, tüm dünyada popüler olan ve çok fazla kullanıcıya sahip olan Microsoft Office yazılımları ve buna benzer diğer yazılımlar ile uyumlu şekilde çalışmamaktadır.

Microsoft Office Word, Excel yada Microsoft WordPad yazılımları ile oluşturulan bir belgeyi UYAP sistemine aktarmak üzere Döküman Editörü ile açmaya çalıştığımızda veya bu belge içerisindeki metni kopyalayarak UYAP Döküman Editörüne yapıştırdığımızda metnin biçimi bozulmakta olup metin salt halde editöre geçmektedir.

Bu kapsamda UDF Dönüştürücü bu sorunun önüne geçerek Word, Excel, PDF gibi dosya formatlarını Uyap Doküman Formatına metnin biçimini bozmadan aktarma imkanı sunmaktadır.

Ayrıca JPG, PNG gibi görsel dosyalarda bulunan metinleri OCR(Optical Character Recognition) teknolojisi ile tarayarak Uyap Doküman Editörüne aktarmaya çalışır. OCR teknolojisi, içeriği görsel dosyalardan oluşan diğer bir değişle seçilebilir metin formatında olmayan pdf dosyalarında da kullanılmaktadır.

OCR ile, görsel dosyaların ya da seçilemeyen formatta olan pdf dosyalarının içeriğinde bulunan tüm şekiller bir örüntü olarak tarandıktan sonra, alfabe karakterleri ile eşleştirilmeye çalışılır ve bu sayede çıkarım yöntemi kullanılmış olur. UDF Dönüştürücü sayesinde fotoğrafını çektiğiniz bir evrakın dahi içeriğini UYAP Doküman Editörüne aktarma imkanına sahipsiniz.

           Dosyalarınızı aşağıdaki linki kullanarak UDF formatına dönüştürebilirsiniz.

           https://udfdonustur.com/UDF-Donusturucu