Online UDF Dökümanı Editörü Nedir ?

UDF Online Doküman Editörü Nedir ?

UYAP Doküman Editörü UYAP(Ulusal Yargı Ağı Projesi) yazılımına entegre bir şekilde çalışan, harici olarak da kullanılabilen bir metin editörüdür.

Günümüzde UYAP Doküman Editörü Adalet Bakanlığı kurum ve kuruluşlarının/birimlerinin tamamıyla yapılan resmi yazışmalarda kullanılmaktadır. Adalet Bakanlığı ile doğrudan yapılan yazışmalarda UYAP sistemi kullanılmış ise mutlaka UYAP Doküman Editörüde kullanılmaktadır. Bunun nedeni UYAP sistemi UYAP Doküman Editörü ile entegre bir şekilde çalışmaktadır.

Uyap Doküman Editörü, kurum ve kuruluşların dışında en sık avukatlar tarafından kullanılmaktadır. Bunun nedeni fiziksel evrak hazırlayıp ıslak imza ile imzaladıktan sonra dijital ortama aktarmak yerine, UYAP Doküman Editörü ile doğrudan UYAP ile uyumlu dijital evraklar hazırlayarak e-dava açabilmeleridir. Aynı zamanda Uyap Doküman Editörü, elektronik imza ile dokümanları imzalamaya imkan verir. Bu sayede dijital ortamda hazırlanan belgenin çıktısını alarak, ıslak imza ile imzalamak ve dijital ortama tekrar aktarmakla uğraşmak zorunda kalınmamaktadır.


Uyap Doküman Editörü’nün günümüzde android sürümüde bulunmaktadır. Bu yazılımı kullanarak dokümanlarınıza dilediğiniz yerde göz gezdirebilirisiniz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.uyap.editor&hl=tr&gl=US


 

Online UDF Doküman Editörü Nedir, Nasıl Kullanılır ?

Her ne kadar UYAP Doküman Editörü dijital ortamda evrak hazırlamak açısından faydalı görünsede eksik yanları bir hayli fazladır.

Uyap Doküman Editörü kendine has bir çalışma şeklinin bulunması nedeniyle Microsoft Office Word vb. yazılımlar ile oluşturulan belgeleri açamamaktadır. Microsoft Office Word yazılımı günümüzde çok fazla kullandığımız bir yazılım olmasından dolayı, bu yazılım ile oluşturulan dilekçe vb. dokümanların da kullanılabilir olmasına ihtiyaç duyarız. Word yazılımı içersinde oluşturulan bir evrakın içeriğini kopyalayarak Uyap Doküman Editörüne yapıştırdığınızda oluşturmuş olduğunuz evraka ilişkin tüm yapı bozulacak fontlar ve font büyüklükleri tamamen yok olacaktır.

udfdonustur.com, wen sitesi içerisinde yer alan Dilekçe Oluşturma aracı ile online olarak dilekçelerinizi oluşturabilir UDF, Word ve PDF formatlarında indirme işlemi yapabilirsiniz. Aynı zamanda web sitemizde bulunan hazır dilekçe şablonlarını kullanarakda UDF metin editörümüz vasıtasıyla pratik bir şekilde dilekçeler oluşturabilir ve dilediğniz formatta indirebilirsiniz.

Bir diğer husus ise, Uyap Doküman Editörü ile hazırlanan dokumanları PDF, ODT, TXT, XML, JPG, PNG ve TIFF gibi dosya formatları yada editörün kendine has uzantısı olan UDF(Uyap Doküman Format) uzantısı ile kaydedebilirsiniz. Ancak PDF, ODT, JPG,PNG gibi dosyaları UYAP Doküman editörü ile tekrar açamazsınız. Aynı şekilde Word ve Excel Dosyalarınıda UYAP Doküman Editörüne doğrudan aktaramazsınız.

Udfdonustur.com web sitemiz üzerinden dilerseniz PDF, EXCEL(xls, xlsx), JPEG, PNG gibi dosya formatlarını da UDF formatına dönüştürebilirsiniz.

Dönüşüm araçlarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.


Word Dosyasını UDF Formatına Dönüştürmek İçin :

https://udfdonustur.com/Word-Donusturucu


Excel Dosyasını UDF Formatına Dönüştürmek İçin :

https://udfdonustur.com/Excel-Donusturucu


PDF Dosyasını UDF Formatına Dönüştürmek İçin :

https://udfdonustur.com/PDF-Donusturucu


JPG / PNG Dosyasını UDF Formatına Dönüştürmek İçin :

https://udfdonustur.com/UDF-Donusturucu/Imaj-UDF


 

Uyap Doküman Editörü Kurulum İşlemleri

Her ne kadar udfdonustur.com üzerindeki editörümüzü kullanarak UDF formatında dosyalar oluşturmuşsanız da, bu dosyaların bilgisayar ortamında açılması için UYAP Doküman Editörünün bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.

Uyap Doküman Editörü Java programlama dili ile kodlanmış bir editördür.

Java programlama dili ile yazılan yazılımları bilgisayarda çalıştırabilmek için söz konusu bilgisayarda JRE(Java Runtime Enviroment) paketinin yüklü olması gerekmektedir. Aksi takdirde Java ile kodlanmış programları çalıştıramazsınız.

1-     Adım :

İlk olarak Java programlama dilinin JRE sürümünü yükleyebilmek için arama motorunuzdan JRE olarak aratarak yada aşağıdaki linke girerek indirme sayfasına ulaşın. İlgili sayfaya ulaştığınızda kullanmakta olduğunuz işletim sistemini seçin ve JRE yazılımını indirin.

https://www.java.com/tr/download/manual.jsp

 

2. Adım :

İndirdiğiniz JRE yazılımını çalıştırın ve kurulumu tamamlayın. Kurulum hakkında detaylı bilgi için internette araştırma yapabilirsiniz. Bu makalede mevcut konusunun dışına çıkmamak adına JRE kurulumu ile ilgili anlatıma yer verilmemiştir.

3. Adım :

Sırada UYAP Doküman Editörü’nün indirme aşaması yer almaktadır. Arama motorunuza Uyap Doküman Editörü yazarak yada aşağıdaki linki kullanarak indirme sayfasına gidebilirsiniz. İlgili sayfaya ulaştığınızda kullanmakta olduğunuz işletim sistemini seçin ve UYAP Doküman Editörü’nü indirmeya başlayın.

https://uyap.gov.tr/UYAP-Editor

4. Adım :

İndirme İşleminin tamamlanmasının ardından indirilen setup dosyasını çalıştırın ve adımları takip ederek UYAP Doküman Editör’ünün kurulumunu tamamlayın.

Uyap Doküman Editörü’nün yüklemesi tamamlandığında masaüstünüze x86(32 bit işletim sistemleri için) yada x64(64 bit işletim sistemleri için) sürümlerine ilişkin kısayollar eklenecektir. Bu kısayolları kullanarak UYAP Doküman Editörü ya da UYAP Doküman Editörü ile birlikte gelen UYAP Şablon Editörü yazılımını kullanmaya başlayabilirsiniz.